Info

ARTSUA SUOMEN PARHAASSA BETONISSA 25.11.-6.12.2021

Helsingin Merihakaan laskeutuu marras-joulukuun vaihteessa taiteiden välinen pilvilaiva. Tervetuloa haukkaamaan Artsun aistimellisyyden rouheutta, joka lähes tusinaksi päiväksi kattaa yötä päivää stadilaisille sirkuksen ilman telttaa.

Räntä, harmaus ja korona kehystävät näyttelyä, tapahtumia. Retki tarpeettomasti parjattuun Pannukakkusaareen, on hyvä syy kirkastaa mielenmaisemaa ja askeltaa Stadin ainoaan avaruuskaupunginosaan.

Kuvataiteilija Harri Kivi on taidelingonnut, kuratoinut retrospektiivinäyttelynsä oheen kimmellysherkän, pensselinsutinan taideilmentymien runsaudensarven johon hän on kutsunut mm. seuraavat sivistyksen valontuojat: Jorma Uotinen, Ritva Oksanen, Henry Wuorila-Stenberg, Katja Tukiainen, Roi Vaara, Mika Vesalahti, Rosa Liksom, Sidos, Alvar Gullichsen, Juha Jokela, Stig Baumgartner, Jari Järnström, Juha Okko, Petri Pettersson, Reetta Ristimäki, Rio Gandara, Matti Hagelberg, Heikki Tuuli, Reijo Kela, Harri Syrjänen, Maria Wolska, Ida Palojärvi, Kaisa Salmi, Marjukka Korhonen, Meeri Koutaniemi, Sami Yaffa, Niran Baibulat, Petri Hytönen, Niko Luoma, Antero Toikka, Pamela Brandt, Pedro Hietanen, Tapani Rinne ja akateemikko Outi Heiskanen. Näyttelyn vetonaulana on itse Salvador Dali.

Merihaan historian ensimmäinen taidevaltaus allekirjoittaa kulttuurin ja sivityksen merkitystä sekä autonomiaa.

Harri Kiven kuva Helsingin Sanomissa
Kuva: Hanna Linnove

Helsingin Sanomien 60-vuotishaastattelu Harri Kivestä.
Helsingin Sanomien 60-vuotishaastattelu Harri Kivestä (PDF)
 

Harri Kiven 60-vuotisjuhlahankkeen suojelijana on ulkoministeri Pekka Haavisto.
Merihakaan muuttanut ja siihen ajan mittaan kiintynyt kissojenhoitaja Harri Kivi on ponnistanut taiteilijauraansa tästä kaupunginosasta lähes vaivaiset 40 vuotta. Kiven taiteellinen tuotanto on jakautunut karkeasti kahteen osioon, kuvataiteeseen ja yhteisötaiteisiin. Hänet tunnetaan yhtenä maamme taiteen jalkauttamisen pioneereista, jonka hankkeet ovat fokusoineet katseen arkeen jalkauttaen artsua niin lähiöihin, hoivakoteihin, syrjäytyneisiin kuin mielenterveyskenttään. Taiteella on edelleen merkittävä paikka ja rooli hyvinvoinnin mahdollistamisessa päivässä. Kiven omassa taiteessa kosminen kuvasto, maalauksen ja veistoksen välinen pilvilaivasto on tullut tutuksi eri taidemuseoissa ja gallerioissa. Molemmat urat ovat kulkeneet rintarinnan, jo vuosikymmeniä.

Jalkaudu smirkkelinkirpeälle retkelle Suomen parhaaseen betoniin.
Ympäri Merihakaa levittäytyvään taidekätköilyyn on VAPAA PÄÄSY!

Näyttelyä ja sen oheistapahtumia on tukenut Taiteen keskustoimikunta.

Yhteistyökumppanit: Grok IT Oy, Teatterikorkeakoulu, Kuvataideakatemia, HOAS, Helsingin Merihaka Oy, Forsman Tea, Ravintola Meritorni, Kulmaravintola, Merihaan Apteekki, Karin Kukka ja Vihannes, PikkuRoban Sähkö, Stadin ammattiopisto ja Päiväkoti Kaisla.

Hankkeen observatorio, Harri Kivi Showroom on avoinna päivittäin koronaturvallisesti klo. 15-18.

Tiedustelut:
Puh. 045 670 2850
info@artsua.fi
harrikivi.fi

Lataa:
Artsua juliste 1
Artsua juliste 2
Artsua tiedote